уторак, 29. новембар 2016.

Moja kolekcija LORA SASVIMPRIRODNA KOZMETIKA

Malo po malo sitnim koracima uspela sam da napravim malu kolekciju svojih preparata od hidrolata, uljanih macerata, raznih melema, krema. Znam da biljke imaju moć da leče treba im samo verovati i prepustiti da odrade svoj deo, a na nama je da im to dopustimo. Iako sav taj proces traje duže nego sa farmaceutskim preparatima ovde ne ostaju nikakve posledice.


Hidrolat od lavande, eterično ulje od lavande, macerat od lavande
 U vreme cvetanja lavande pčele su imale prelaznu hranu za svoje leglo. Za svojih desetak košnica ipak je potrebna veća površina pod lavandom da bi i za mene nešto sakupile.
Destilacija lavande
Pored krema od eteričnog lavandinog ulja pravim i preparat za prirodno čišćenje pčela od varoe u njega dodajem i još neka druga eterična ulja. Iako nemam tako velike količine lavande uspem da izdestilišem po par decilitara eteričnog ulja. Mnogo više dobijem hidrolata, na 1kg cvetova lavande dobijem 1l cvetne vodice. Hidrolat koristim u kremama umesto destilovane vode, jer osim što daju miris ova tečnost nosi i lekovitost biljke od koje potiče.

 KORISTI SE U AROMATERAPIJI

Eterično ulje lavande uspostavlja fizičku i psihičku ravnotežu, podstiče regeneraciju tkiva ali i podiže imunitet. Ovo ulje se jedino od svih može direktno nerazblaženo nanositi na kožu pa umesto alkohola se koristi za dezinfekciju rana, opekotina i uz to i ne peče.


                            Hidrolat od lavande       



Osvežava kožu, hidrira je, smiruje crvenilo, deluje regenerativno i antibakterijski. Ublažava ubode insekata, smiruje rozaceu, a nakon brijanja i depilacije sprečava upalu tada se koristi u vidu obloga.

Može se koristiti i za osvežavanje prostora, ili umesto destilovane vode za peglanje.




HIDROLAT OD LAVANDE u bočicama prskalicama

 je 80ml-350din.
Veća količina od 1000ml- je 20eura.
STIK ZA USNE 4gr-150din.




KREMA  za lice na bazi lavandinog macerata i bademovog ulja. Hrani i neguje kožu, u zimskim danima štiti od isušivanja zbog hladnoće i vetra.
40ml- 500din.

1 коментар:

  1. U zelji da se sto prirodnije negujem a po povremenoj potrebi i lecim,skoro sve preparate sam koristila. Nadalje je samo jedna rec dovoljna da opise delovanje : BLAGORODNO :-)

    ОдговориИзбриши